fredag 17. desember 2010

Oversatte anmeldelser Nordagust

(Merk google transl.) 
Noen ganger får du en melding om et bestemt album utgitt av en viss band. Stort sett bandet navnet ikke ringer en bjelle. Dette skjedde med meg når jeg fikk en pressemelding fra In The Mist Of Morning gjort av det norske bandet Nordagust. Siden min hunger for ny musikk og nye band er alltid til stede, ga jeg den musikken en prøve. Jeg sjekket ut noen av musikkeksempler på deres MySpace-side som er den enkleste måten å oppdage et band. Wow! Den musikken jeg hørte hadde definitivt noe å fortelle og jeg bestemte meg for at jeg ønsker å høre mer av Nordagust! En promo ble arrangert, og så snart jeg fikk kopi av Nordagust's debut album jeg satte den i min CD-spiller og ... musikken traff meg rett i ansiktet. Dette albumet ut til å være en skikkelig killer album som holdt spinning i min CD-spiller og på baksiden av hodet mitt dager!

Jeg kunne bare ikke flykte fra dette vakre progressiv rock musikk. Jeg var avhengig av In The Mist Of Morning spiller det nesten compulsively flere ganger om dagen. Den store Mellotron-deler og den fine melodiøse gitar lyd produsert av disse norske musikerne var bare fantastisk. Også veldig følelsesmessig sunget mannlig vokal passer med musikken perfekt. Den tunge gitar mellomspill på noen av sporene er en velkommen endring i det høye nivået av komposisjonene. Musikken fra Nordagust er hovedsakelig inspirert av Norge's vakre natur. Spesielt den instrumentale spor i Woods inneholder herlig å spille på akustiske gitarer følge med en imponerende Mellotron-lyd. Musikken på In The Mist Of Morning - som varer nesten en time - har sikkert noen linker med andre skandinaviske progressive rock band som Landberk, Anekdoten og Änglagård. Men, innser jeg at musikk av Nordagust har en større innvirkning på meg enn disse bandene.

Til tross for kvaliteten på albumet, jeg fikk en bemerkning å gjøre. Kanskje produksjonen kunne ha vært bedre hvis mer penger og tid hadde vært tilgjengelig. Imidlertid er denne utgivelsen en demo opprinnelig innspilt i 2007. Det ble remikset og remastret senere for denne andre 2010-utgivelse, men det hindrer meg ikke fra å gi dette albumet en vel fortjent høyeste rating på fem stjerner! Alle sangene er rett og slett perfekt, og dermed denne karakteren er den eneste måten å uttrykke mine positive følelser overfor In The Mist Of Morning. Jeg kan ikke leve med mindre, fordi dette albumet utvilsomt tilhører en av de musikalske høydepunktene i 2010. Anbefales på det varmeste!

***** Henri Strik (edited by Peter Willemsen)
www.backgroundmagazine.nl

(Merk google transl.)
I The Mist Of Morning er debutalbumet til det norske bandet Nordagust (som betyr "ånd av nordavinden"). På dette albumet sekstetten utfører en svært intens miks av symfonisk prog rock og mørk middelalder musikk.
Da jeg først hørte musikken til dette bandet, spesielt åpningen tittelsporet, kom tidlig lyden av Barclay James Harvest til meg umiddelbart som det er veldig likt her. Snarere sakte sanger, episk Mellotron seksjoner (inkludert strykere, kor, horn osv.), grei gitar arbeid og lange instrumentale passasjer er bandets spesialiteter. Dette er bra på den ene siden fordi Nordagust klarer å høres enda bedre og sterkere enn BJH på mange punkter, noen ganger i retning symfonisk metal som i Mysterious Ways eller Elegy. Meget interessant er at bandets vokalist Daniel Solheim høres ut som Roger Waters mesteparten av tiden.
På den andre siden, alle sangene dele en veldig lik lyd tross det faktum at så mange klassiske eller uvanlige instrumenter som en dulcimer, en munn harpe, sager, vannkoker og flere har blitt brukt. Men denne måten en viss atmosfære er skapt som varer hele albumet. Den mørke tyngde er viktig og alltid til stede, blant annet oppnådd gjennom bred, men ikke overprodusert lyd av albumet. Dette, for genre-spesifikke sammenligning, er det som manglet David Minasian's siste album. Den kraftige sangstrukturer er den andre delen av denne mørke og tunge sound.
Selv om sangen lengder er svært forskjellige, alt 3-9 minutter, alle sangene er like gode så vel som bandets musikalske evner. Melodiene aldri blir kjedelig, og det er en spesiell spenning gjennom hele albumet, noe som gjør det enda mer interessant.
Alt i alt Nordagust's In The Mist Of Morning er en fantastisk debut album med en episk lyd og sterke melodier. Jeg håper at bandet vil fortsette på den måten. Det er ikke mye å forbedre.
skrevet av Wolfgang Merx

www.backgroundmagazine.nl:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar